LACKERING

PULVERLACKERING

och

BRÄNNLACKERING "våt-lack"

VAD ÄR PULVERFÄRG
Pulverlackering är en typ av beläggning som appliceras som ett fritt flytande, torrt pulver. Huvudskillnaden mellan en vanlig flytande färg och en pulverbeläggning är att pulverbeläggningen inte kräver ett lösningsmedel för att hålla bindemedlet och fyllmedelsdelarna i flytande suspension. Beläggningen appliceras vanligtvis elektrostatiskt och härdas sedan under värme för att låta den smälta och bilda ett "skikt". Pulvret kan vara en termoplast eller en värmehärdad polymer. Det används vanligtvis för att skapa en hård yta som är hårdare än vanlig färg. Pulverlackering används främst för beläggning av metaller.

 VAD ÄR PULVERLACKERING

Pulverlackering är en torrbearbetningsprocess som introducerades för över 40 år sedan.. Fler och fler företag specificerar pulverlack för en högkvalitativ, hållbar lack-yta. Används som funktionella (skyddande) och dekorativa ytor, pulverlackering finns i ett nästan obegränsat utbud av färger och texturer och har utmärkta prestandaegenskaper. Det ger en mer hållbar yta än flytande färger kan erbjuda, samtidigt som det ger en attraktiv finish. Pulverlackerade produkter är motståndskraftiga mot stötar, fukt, kemikalier, ultraviolett ljus och andra extrema väderförhållanden. I sin tur minskar detta risken för repor, flisor, nötning, korrosion, blekning och andra slitage.

VÅR MASKINPARK
pulverlackbana  1 beståenda av:
förbehandling 8 steg
alkalisk avfettning
zinkfosfatering
grundfärgsbox
pulverlackering

godsbegränsningar:
lackbana   bredd      längd       höjd

      1,                  790         3600         1200 
     2,              1300         4000         1500
      3.                  400         1000            600PULVERLACKERING

KUNDER
Ofta är våra kunder underleverantörer till en slutkund som finns inom:
- Bygg-industrin
- Fordonsindustrin
- Försvarsindustrin
- Elektronik-industrin
- ca. 80 återkommande kunder

Några av de slut- kunder som har gjort en  LEVERANTÖRSBEDÖMNING av 
Industrilackeringar i Hallsberg AB

ATLAS COPCO

SCANIA

VOLVO Construction Equipment VCE
Brännlackering  "våtlack"

Skruv-nit kräver ett tunnare lack-skikt men ändå god vidhäftning och goda egenskaper vid utomhusmiljö. Med gott samarbete med färgleverantören och med mer än 40 års erfarenhet och flera miljoner lackerade detaljer kan vi erbjuda en beprövad metod. Valfriheten är stor vid bestämmande av kulör. RAL, NCS, Pantone, dobel,mm


ADRESS:

Kvarngatan 20, Hallsberg (Sverige)


Telefon: 0582 140 65

Email: ilack@ilack.se

ÖPPETTIDER:

Måndag till Torsdag : 6.30-16.00

Fredag: 6.30-13.00

Lördag - Stängt

Söndag - Stängt